У ФРН поліція почала

У ФРН поліція почала "вилов" школярів в аеропортах

Укрінформ
Перельоти у святкові та вихідні дні дорогі, тому багато батьків, щоб заощадити, змушують дітей прогулювати школу.

Поліція німецького Меммінгема вирішила боротися з цим у законний спосіб, повідомляє інтернет-версія журналу Spiegel.

«Перед початком вихідних з нагоди Трійці (21 травня – ред.) протягом тижня шість співробітників поліції перевіряли сім'ї, які з'явилися в аеропорту Алльгой. Причина: знову і знову батьки дозволяють своїм дітям пропускати школу, щоб раніше вирушити у відпустку. Але в Німеччині освіта - обов'язок», - йдеться у статті.

Зусилля були не марні, виявили чимало дітей шкільного віку. Після запиту до відповідних шкіл з'ясувалося, що в десяти випадках діти прогулюють уроки без поважної причини. «Якщо вчитель каже, що наполягає на присутності дітей, ми повинні повернути їх», - пояснює свої завдання представник поліції. Чи сталося це в 10 згаданих випадках, не повідомляється.

Читайте також: Подорожуємо в Німеччині. Відеоуроки «Elifbe»

Це, однак, малоймовірно, визнає ЗМІ. Швидше за все, батькам доведеться лише заплатити штраф: поліція відправила інформацію в місцеві адміністрації. Втім, у батьків є два тижні, щоб обґрунтувати відсутність їхніх чад на заняттях.

Розмір штрафу визначається на основі каталогу про порушення громадського порядку. Цифри в замітці не зазначаються, але наголошено, що прогул уроків без поважної причини в дні поза канікулами обійдуться батькам, які хотіли заощадити, дорожче, ніж у інші періоди.

Süddeutsche Zeitung пише, що такі ж перевірки були здійснені в аэропортах Мюнхена та Нюрнберга. В останньому виявили 11 сімей, діти яких не мали письмового дозволу від керівництва школи "не бути присутніми на заняттях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-