Китай скасує

Китай скасує "політику однієї дитини" протягом року

Укрінформ
Китайська влада протягом року планує зняти всі обмеження щодо народжуваності.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на джерела.

"Державна рада Китаю доручила провести дослідження щодо наслідків зняття обмеження вітчизняної політики на чотири десятиліття, і має намір вжити змін на загальнонаціональному рівні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, керівництво КНР хоче знизити темпи старіння населення країни і усунути джерело міжнародної критики про те, що штучне обмеження народжуваності обмежує права людини.

Видання повідомляє, що рішення з цього питання може бути схвалене або до кінця цього року, або вже в 2019 році.

Читайте також: Вчені написали попереджувального листа людству

Як відомо, на сьогодні в Китаї діє "політика однієї дитини" або, як її ще називають "одна сім'я — одна дитина". Це проголошена та здійснювана політичним режимом КНР політика у галузі демографії Китаю щодо обмеження народжуваності, якої країна дотримується з кінця 1970-х років. Ідеологом цього став учений Ма Іньчу.

Населення Китаю вже перевищує 1,3 мільярда осіб, та, попри це, в певних регіонах стала відчутною нестача робочої сили, в інших же — чималий відсоток безробіття. До 2040 року число китайців літнього віку сягне чверті мільярда й у 2-3 рази перевищить кількість мешканців країни, молодших за 20 років. Дисбаланс у віковому розподілі населення Китаю призводить до додаткових витрат держбюджету на пенсії, соціальне страхування та медобслуговування.

Фахівці підрахували, що обмеження народжуваності дозволило за період із кінця 1970-х років запобігти близько 400 мільйонам народжень. Провадження "політики однієї дитини" посилює дисбаланс населення за віком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-