У Росії різко зросла популярність іноземних VPN-сервісів

У Росії різко зросла популярність іноземних VPN-сервісів

Укрінформ
У Росії популярність послуг зарубіжних VPN-сервісів різко зросла через спроби заблокувати месенджер Telegram, а також через побоювання подальших обмежувальних заходів в російському інтернеті.

Про це повідомляє «Комерсант».

«Спроби заблокувати Telegram різко збільшили популярність в Росії послуг VPN-сервісів, які розвивають в основному іноземці. У деяких зростання числа платних підписок досягло 1000% на місяць. Російські ж IT-компанії почали купувати сервери за кордоном, щоб організувати на них VPN для власних потреб», - йдеться в повідомленні.

Про збільшення підписок також розповіли в опитаних виданням сервісах VyprVPN, CyberGhost і PrivateVPN. «Останні події в Росії нагадують спроби Китаю встановити цензуру в інтернеті», - вважає гендиректор Golden Frog (сервіс VyprVPN) Сандей Йокубаітіс. За його словами, компанія багато років також бореться із зусиллями китайського уряду по блокуванню VyprVPN в Китаї і їй вдається безперебійно працювати 99,9% часу.

У свою чергу Роскомнагляд заявив, що в даний час обмежують доступ до 80 VPN і проксі-сервісів (ще десять сервісів були розблоковані після того, як перестали давати можливість обійти блокування Telegram).

Як відомо, 13 квітня 2018 року Таганський районний суд Москви виніс рішення про негайне блокування Telegram в рамках справи про ненадання ключів шифрування ФСБ.

Читайте також: У Роскомнагляді спростували блокування IP-адрес WhatsApp - ЗМІ

З 16 квітня Роскомнагляд намагається перешкодити роботі месенджера, блокуючи заради цього мільйони IP-адрес Amazon, Google та інших популярних хостинг-провайдерів. Через це в Росії з перебоями працюють багато сервісів і онлайн-ігри. Російськомовна аудиторія Telegram за перший місяць після початку блокувань знизилася всього на кілька відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-