У Роскомнагляді спростували блокування IP-адрес WhatsApp - ЗМІ

У Роскомнагляді спростували блокування IP-адрес WhatsApp - ЗМІ

Укрінформ
У Роскомнагляді спростували інформацію про блокування понад 300 IP-адрес месенджера WhatsApp.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Федеральну службу з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій.

"У єдиному реєстрі забороненої інформації IP-адрес вказаної вами компанії немає. Чутки Роскомнагляд не коментує", - сказали у прес-службі відомства, відповідаючи на запитання, чи було внесено відповідні адреси до реєстру.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що Роскомнагляд вніс до реєстру заборонених у РФ сайтів 329 IP-адрес, що належать месенджеру WhatsApp.

Читайте також: У Росії заблокували більше 300 IP-адрес WhatsApp

Як відомо, 13 квітня 2018 року Таганський районний суд Москви виніс ухвалу про негайне блокування Telegram у рамках справи про ненадання ключів шифрування ФСБ.

З 16 квітня Роскомнагляд намагається завадити роботі месенджера, блокуючи для цього мільйони IP-адрес Amazon, Google і інших популярних хостинг-провайдерів. Через це в Росії з перебоями працюють багато сервісів та онлайн-ігри. Водночас російськомовна аудиторія Telegram за перший місяць після початку блокувань знизилася всього на кілька відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-