Польща підтримує ініціативу США щодо санкцій проти

Польща підтримує ініціативу США щодо санкцій проти "Північного потоку-2"

Укрінформ
Варшава підтримує ініціативу Вашингтона, який не виключає накладення санкцій на компанії, які братимуть участь у будівництві газопроводу “Північний потік-2”.

Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович польським ЗМІ під час міжнародної конференції GLOBSEC 2018 у Братиславі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“На наш погляд, це раціональні дії, оскільки не можна з одного боку критикувати Росію за порушення міжнародного права, а з іншого - розвивати з нею бізнес-контакти, ніби нічого не сталося. Позиція Польщі у суперечці щодо американської ініціативи є позитивною”, - заявив Чапутович.

Він підкреслив, що санкції, які передусім мусять стосуватися Росії, “мають під собою підгрунтя”. 

“Вважаю, що потрібно поставити справжню загороду для дій Росії, які суперечать міжнародному праву та інтересам ЄС”, - констатував глава польської дипломатії. 

За словами Чапутовича, позицію США у питанні "Північного потоку-2" йому роз'яснить під час зустрічі голова Бюро енергетики та природних ресурсів Держдепу США Сандра Удкірк.

Читайте також: Глава Держдепу США обговорив зі шведською колегою загрозу Nord Stream 2

З понеділка, 21 травня, Чапутович перебуватиме з візитом у США, де проведе переговори з Держсекретарем США Майком Помпео та візьме участь у дискусії Радбезу ООН про значення гуманітарного права щодо захисту цивільного населення у збройних конфліктах.

Як повідомлялося, у Держдепі США заявили, що не виключають запровадження нових санкцій проти європейських компаній, причетних до проекту «Північний потік-2», якщо газопровід буде побудовано. Крім того, у Вашингтоні зазначили, що Росія може використовувати газопровід для збору розвідувальної і військової інформації про діяльність НАТО у Балтійському морі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-