Британія покине митний союз ЄС після Brexit - Мей

Британія покине митний союз ЄС після Brexit - Мей

Укрінформ
Велика Британія після виходу з Євросоюзу (Brexit) покине митний союз ЄС.

Про це заявила британський прем'єр-міністр Тереза Мей в столиці Болгарії Софії, повідомляє Reuters.

Відповідаючи на запитання, чи попросить Лондон залишитися в митному союзі ЄС після завершення перехідного періоду після Brexit, вона сказала: "Ні. Сполучене Королівство покине митний союз, коли ми покинемо Європейський Союз. Звичайно, ми вестимемо переговори про майбутні митні угоди з Європейським Союзом, і я поставила перед собою три мети".

За словами Мей, дані цілі полягають у тому, що Велика Британія повинна мати власну торговельну політику з рештою світу, безмежну торгівлю з ЄС і не мати "жорстких бар'єрів" у торгівлі з Ірландією, яка є членом ЄС.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон назвав запропоноване митне партнерство з Європейським Союзом після Brexit "божевільним".

Читайте також: Парламент Шотландії провалив законопроект про Brexit

Раніше ЄС запропонував Великій Британії після Brexit укласти угоду про вільну торгівлю в усіх секторах з нульовим тарифом на товари.

17 травня у Софії проходить саміт ЄС - Західні Балкани. Керівники і глави урядів країн-членів ЄС обговорюють перспективи європейської інтеграції держав цього регіону.  

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-