Лідери ЄС підтвердили європейську перспективу Західних Балкан

Лідери ЄС підтвердили європейську перспективу Західних Балкан

Декларація
Укрінформ
Лідери Євросоюзу підтвердили можливість для країн Західних Балкан стати у майбутньому членами ЄС.

Про це йдеться у декларації саміту ЄС-Західні Балкани, ухваленій за результатами зустрічі високого рівня у четвер у Софії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«ЄС укотре підтверджує свою чітку підтримку європейської перспективи Західних Балкан. Грунтуючись на вже досягнутому прогресі, партнери із Західних Балкан підтвердили відданість європейській перспективі як їхного неухильного стратегічного вибору», - наголосили європейські лідери.

Згідно з декларацією ЄС також рішуче налаштований зміцнити й інтенсифікувати відносини з цими країнами на всіх рівнях з метою підтримки політичної, економічної і соціальної трансформації регіону - за умов відчутного прогресу у сфері верховенства права, проведення соціально-економічних реформ західнобалканськими партнерами.

Читайте також: Лідери ЄС назвали умови євроінтеграції Західних Балкан

«ЄС і партнери із Західних Балкан мають багато спільних безпекових викликів, які потребують координованих індивідуальних і колективних дій», - йдеться у декларацій.

Серед таких викликів, зокрема, називаються дезінформація та гібридна активність, які можна спільно побороти через співпрацю у сферах кібербезпеки та стратегічних комунікацій.

За результатами цього саміту Хорватія запропонувала провести наступну зустріч найвищого рівня у форматі ЄС-Західні Балкани у 2020 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-