Лідери ЄС назвали умови євроінтеграції Західних Балкан

Лідери ЄС назвали умови євроінтеграції Західних Балкан

Укрінформ
Керівники держав-членів Євросоюзу підтримують європейську інтеграцію держав Західних Балкан, але за умови проведення реформ та підвищення ефективності боротьби з корупцією у цих країнах.

Про це заявили окремі керівники держав перед початком саміту ЄС - Західні Балкани, який проходить у Софії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Підтримую прагнення держав Західних Балкан стати частиною Європейського Союзу. Проте вважаю, що ми повинні обережно поставитися до цього процесу і допомагати державам, які прагнуть до Європи. Ми не повинні квапитися, цим країнам необхідно ще провести відповідні реформи", - відзначив у бесіді з журналістами президент Франції Еммануель Макрон.

Аналогічну думку висловили канцлер ФРН Ангела Меркель та її австрійський колега Себастіан Курц, який висловився, зокрема, на підтримку ідеї розширення Євросоюзу.

Лідер Європейської Народної партії Джозеф Долл, у свою чергу, підкреслив, що держави Західних Балкан повинні підвищити ефективність боротьби з корупцією.

Читайте також: Європарламент підготував резолюцію з вимогами до Азербайджану

Як повідомлялося, у четвер, 17 травня, вперше за останні 15 років, у Софії проходить саміт ЄС - Західні Балкани. Керівники і глави урядів країн-членів ЄС обговорюють перспективи європейської інтеграції держав цього регіону.

У саміті не братиме участь іспанський прем'єр Маріано Рахой через невизнання Іспанією Косова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-