Європарламент підготував резолюцію з вимогами до Азербайджану

Європарламент підготував резолюцію з вимогами до Азербайджану

Укрінформ
У Європарламенті наголошують, що поглиблення співпраці ЄС із Азербайджаном можливе лише за умови поваги у країні європейських цінностей.

Про це йдеться у підтриманій Комітетом ЄП у закордонних справах проекту резолюції відносно Азербайджану, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Поглиблення відносин ЄС-Азербайджан повинно були залежним від поваги цінностей і прав, які сповідує Євросоюз», - заявили європарламентарії.

Відтак, вони рекомендували Раді ЄС, Єврокомісії та Європейській службі зовнішньої діяльності виходити з умов, що поглиблення відносин між сторонами повинно бути прив’язане до утвердження та поваги демократії, верховенства права, дотримання прав людини та основоположних свобод.

Читайте також: Екс-президента ПАРЄ Аграмунта позбавили майже всіх прав членів ПАРЄ - Ар'єв

Як також наголошується у документі, Європарламент не зможе ратифікувати нову всеосяжну угоду про співробітництво з країною, яка не дотримується цих цінностей.

У Європарламенті також вкотре висловили вимогу до керівництва Азербайджану звільнити більше 150 осіб, які ув’язнені за свої переконання.

Як планується, Європарламент має проголосувати резолюцію на пленарному засіданні у липні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-