У відповідь на воєнну доктрину РФ Меркель пропонує створити кібервійська

У відповідь на воєнну доктрину РФ Меркель пропонує створити кібервійська

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що ситуація у світі, російські гібридні загрози вимагають підвищення обороноздатності країн, включаючи створення кібервійськ.

Таким чином, вона підтвердила свою позицію про необхідність підвищення оборонних витрат країни, виступаючи в середу на дебатах щодо бюджету в бундестагу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Йдеться не про озброєння, а просто про спорядження", - заявила Меркель.

За її словами, важливі також абсолютно нові навички - "кібернавички, тому було б правильним створити кібервійська, оскільки гібридна війна є частиною воєнної доктрини Росії - абсолютно офіційно".

"Звичайно, ми маємо бути готовими до оборони. Інакше у нас немає шансів", - сказала Меркель.

Глава уряду наголосила також на необхідності забезпечити достатнє спорядження солдатів, що дасть змогу їм гідно виконувати завдання міжнародних місій, НАТО і національної оборони.

Читайте також: Німеччина збільшить видатки на оборону

Меркель підкреслила дедалі зростаючу важливість для Німеччини "захисту на рівні країни і Альянсу" і зробила акцент на патрулюванні повітряного простору країн Балтії і зобов'язаннях бундесверу в Румунії і Болгарії.

Як відомо, оборона вже займає у федеральному бюджеті ФРН другий рядок. На поточний рік на ці цілі виділено 38,5 млрд євро, на наступний рік передбачено 41,5 млрд. Втім країна все одно далека від мети НАТО 2% ВВП на оборону, якого обіцяли досягти; зараз показник становить 1,24%. За часів холодної війни на армію в ФРН витрачалося 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-