Еквадор витратив на охорону Ассанджа понад $5 мільйонів - The Guardіan

Еквадор витратив на охорону Ассанджа понад $5 мільйонів - The Guardіan

Укрінформ
Влада Еквадору за останні 5 років витратила щонайменше $5 млн для забезпечення захисту засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в посольстві Еквадору у Великій Британії.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на документи, які є у розпорядженні газети.

"За понад п'ять років Еквадор заклав щонайменше 5 мільйонів доларів США у секретний бюджет розвідки для захисту засновника WikiLeaks (Джуліана Ассанжа — ред.), коли до нього приходили Найджел Фарадж (екс-лідер партії незалежності Британії - ред.), члени європейських націоналістичних груп або ж особи, пов'язані з Кремлем", - йдеться у повідомленні.

Іншими гостями були, зокрема, хакери, активісти, адвокати й журналісти.

Для забезпечення безпеки Ассанжа влада Еквадору користувалася послугами міжнародної компанії з охорони, агентів під прикриттям, співробітників посольства і навіть британської поліції.

Зазначається, що операція із захисту засновника WikiLeaks була схвалена тодішнім президентом Еквадору Рафаельом Корреєю та міністром закордонних справ країни Рікардо Патіньо.

Читайте також: Еквадор позбавив Ассанжа засобів зв'язку із зовнішнім світом

Як повідомляв Укрінформ, Ассанж перебуває на території посольства Еквадору у Лондоні з червня 2012 року, аби уникнути екстрадиції до Швеції, де розслідували справу щодо обвинувачень його у сексуальних домаганнях та згвалтуванні.

Шведські прокурори закрили справу минулого року, однак щодо Ассанжа досі діє ордер на арешт у Великій Британії через несплату застави у 2012 році.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-