Еквадор позбавив Ассанжа засобів зв'язку із зовнішнім світом

Еквадор позбавив Ассанжа засобів зв'язку із зовнішнім світом

Оновлено
Укрінформ
Засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який ховається від правосуддя у посольстві Еквадору в Лондоні, позбавили усіх засобів зв'язку, оскільки він порушив раніше взяті на себе зобов'язання.

Таке рішення прийняв уряд Еквадору, текст відповідного меморандуму опублікований в Twitter міністерства зв'язку Еквадору, передає liga.net з посиланням на Metro Ecuador.

Відзначається, що в кінці 2017 року Ассанж дав уряду Еквадору письмове зобов'язання, в якому обіцяв не поширювати повідомлення, які передбачали б втручання у відносини з іншими державами.

Читайте також: Британський міністр назвав Ассанжа "нещасним малим хробаком"

26 березня він опублікував твіти, в яких написав, що докази провини Кремля в отруєнні Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері непрямі. А те, що США вислали в три рази більше дипломатів, ніж Великобританія, на думку Ассанжа, підтримає версію Кремля про існування змови проти Росії, на чолі якої стоять США.

Читайте також: Еквадор позбавив Ассанжа засобів зв'язку із зовнішнім світом - ЗМІ

Як повідомлялося, 46-річний Ассанж перебуває з 2012 року в посольстві Еквадору в Великобританії з-за побоювань екстрадиції в США у зв'язку з діяльністю WikiLeaks.

Еквадор заявляв, що буде продовжувати захищати права Ассанжа, додавши, що існує ризик для його здоров'я через майже 6-річного перебування в будівлі посольства статус біженця».

Також нещодавно Міністерство закордонних справ Еквадору звинуватив Великобританію в небажанні вести переговори про майбутнє засновника WikiLeaks.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-