Еквадор звинувачує Лондон у небажанні вести перемовини щодо Ассанжа

Еквадор звинувачує Лондон у небажанні вести перемовини щодо Ассанжа

Укрінформ
МЗС Еквадору звинуватило Велику Британію в небажанні вести перемовини про майбутнє засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Про це заявила міністр закордонних справ Еквадору Марія Фернанда Еспіноса, пише The Guardian.

"Для проведення успішних перемовин мають бути дві сторони. Еквадор готовий вести діалог, однак необов'язково, що цього хоче інша сторона", - сказала міністр.

Як відомо, 46-річний засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж перебуває з 2012 року в посольстві Еквадору у Великій Британії через побоювання екстрадиції до США у зв'язку з діяльністю WikiLeaks.

Еквадор вже заявляв, що і далі захищатиме права Ассанжа, додавши, що існує ризик його фізичному та ментальному здоров'ю через майже 6-річне перебування в будівлі посольства у статусі "біженця".

Читайте також: Суд Лондона відмовився скасувати ордер на арешт Ассанжа

Як зазначає британське видання, у листопаді 2017 року, Еквадор видав Ассанджу громадянство латиноамериканської держави. Також міністр закордонних справ Еквадору заявляв, що Еквадор намагається зробити Ассанджа дипломатом. Згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини статус дипломата надав би засновнику WikiLeaks недоторканність в юридичних питаннях та можливість безпечно пересуватися. 

Нагадаємо, 14 лютого Суддя Вестмінстерського магістратського суду Лондона Емма Арбутнот відмовилася скасувати ордер на арешт засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-