Суд Лондона відмовився скасувати ордер на арешт Ассанжа

Суд Лондона відмовився скасувати ордер на арешт Ассанжа

Укрінформ
Суддя Вестмінстерського магістратського суду Лондона Емма Арбутнот відмовилася скасувати ордер на арешт засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Про це повідомляє Reuters.

"Складається враження, що він (Ассанж - ред.) - людина, яка хоче нав'язати свої умови на шляху до справедливості. Він, здається, вважає себе вище звичайних норм права і хоче справедливості тільки тоді, коли вона йде йому на користь", - наголосила Арбутнот у своєму рішенні в Вестмінстерському суді магістратів.

Коментуючи ухвалене рішення, Ассанж написав в Twitter, що суддя Вестмінстерського магістратського суду Лондона зробила фактичні помилки при розгляді його справи, заявивши також, що у нього є три місяці на те, щоб подати на апеляцію.

Читайте також: Британський суд залишив у силі ордер на арешт Ассанжа

Як повідомляв Укрінформ, Ассанж перебуває на території посольства Еквадору у Лондоні з червня 2012 року, аби уникнути екстрадиції до Швеції, де розслідували справу щодо звинувачень його двома жінками у 2010 році у сексуальних домаганнях та згвалтуванні.

Шведські прокурори закрили справу минулого року, однак щодо Ассанжа досі діє ордер на арешт у Великій Британії через несплату застави у 2012 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-