Велика Британія хоче розслідування зіткнень на кордоні у секторі Газа

Велика Британія хоче розслідування зіткнень на кордоні у секторі Газа

Укрінформ
Велика Британія закликала провести розслідування зіткнень на кордоні Ізраїлю і сектора Газа, в результаті яких були вбиті десятки палестинців.

Про це повідомляє Reuters.

"Має бути проведене розслідування... Сполучене Королівство завжди займало чітку позицію щодо необхідності терміново встановити всі обставини того, що сталося, в тому числі чому стільки вогню було використано", - сказав державний міністр з питань Близького Сходу Алістер Берт.

Читайте також: США в ООН: Відповідальність за кровопролиття в Газі лежить на русі Хамас

Він також закликав послабити обмеження руху в секторі Газа та надати міжнародну підтримку проектам інфраструктури та розвитку.

Як повідомлялося раніше, 14 травня Сполучені Штати Америки офіційно відкрили своє посольство у місті Єрусалим. На кордоні сектора Газа за кілька годин до відкриття посольства розпочалися сутички, у яких, за останніми даними, загинули 60 людей.

Читайте також: Ізраїль і Палестина обмінялися звинуваченнями в Радбезі ООН

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив усе місто своєю столицею, але цей крок не визнаний міжнародним співтовариством.

Рішення Трампа викликало протести, 128 держав засудили його під час голосування Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-