США в ООН: Відповідальність за кровопролиття в Газі лежить на русі Хамас

США в ООН: Відповідальність за кровопролиття в Газі лежить на русі Хамас

Укрінформ
Сутички й кровопролиття в Секторі Гази були спричинені підступним і послідовним підбурюванням палестинців з боку угруповання Хамас, що впродовж місяців і тижнів спричинило загибель десятків людей.

З такою заявою виступила у вівторок на екстреному засіданні Радбезу ООН щодо ситуації на Близькому Сході постійний представник США при Організації Ніккі Гейлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Треба пам'ятати, що терористична організація "Хамас" підбурювала насильство роками, задовго до того, як Сполучені Штати прийняли рішення перемістити наше посольство", - заявила представник США.

Читайте також: Нетаньягу назвав Ердогана найбільшим прихильником "Хамасу"

Вона також підкреслила, що це загрожує жителям Сектора Гази.

"Будьте певними, "Хамас" задоволений вчорашніми результатами", - наголосила Гейлі.

Читайте також: МЗС Бельгії викликало посла Ізраїлю через слова про загиблих у Секторі Газа

Американський високопоставлений дипломат також підкреслила, що насильство походить з боку тих, хто взагалі заперечує існування Ізраїльської держави. У цьому зв'язку вона також звернула увагу, що перенесення посольства США не означає остаточного рішення в суперечках навколо Єрусалиму.

"Місце розташування посольства не має жодного відношення до конкретних кордонів суверенітету Ізраїлю в Єрусалимі або вирішення суперечок щодо кордонів", - заявила постійний представник США при ООН.

Читайте також: Саудівська Аравія засудила перенесення посольства США до Єрусалима

Як повідомляв Укрінформ, на кордоні Сектора Гази 14 травня тисячі палестинців вийшли протестувати проти відкриття посольства США в Єрусалимі. Ізраїльська сторона застосувала силу.

Під час протестів, за останніми даними, загинули 60 палестинців, близько 3 тисяч людей дістали поранення і травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-