РФ підтримувала каталонських сепаратистів – контррозвідка Німеччини

РФ підтримувала каталонських сепаратистів – контррозвідка Німеччини

Укрінформ
Президент Федерального відомства із захисту конституції ФРН Ханс-Георг Маасен заявив, що Росія надавала підтримку каталонським сепаратистам перед референдумом у жовтні 2017 року.

Своїми висновками він поділився з учасниками симпозіуму "Гібридні загрози - мережні відповіді", що відкрився в понеділок у Берліні, пише журнал Spiegel.

"Німецькі спецслужби виходять з того, що російські тролі "підігрівали" громадські суперечки про незалежність Каталонії. У них, очевидно, є свідчення того, що Росія підтримує каталонський сепаратистський рух пропагандою... Маасен говорить, що отримав цю інформацію не з перших рук, але вважає її дуже правдоподібною", - йдеться в статті.

Причому, за словами Маасена, йдеться про "дезінформацію і пропаганду", а не про фінансову підтримку.

У цілому на симпозіумі німецька, британська, а також натовська спецслужби звинуватили Росію у прагненні дестабілізувати західні демократії.

Зокрема, глава британської внутрішньої розвідувальної служби MI5 Ендрю Паркер заявив, що Росія поєднує маніпуляції ЗМІ з дезінформацією у соціальних мережах і перекрученнями, що включає "нові і старі форми шпигунства, масові кібератаки, військове насильство і безрозсудну злочинну діяльність".

Читайте також: Уряд Каталонії очолив протеже Пучдемона

Паркер назвав дії Росії неприйнятними. "Замість того, щоб стати шанованою великою державою, Росія ризикує стати більше ізольованою парією", - завив він.

У свою чергу заступник генерального секретаря НАТО Ардт Фрейхерр Фрейтаг фон Лорінгговен стверджує, що Росія проводить систематичні кампанії з дезінформації і щодня здійснює кібератаки щодо систем і мереж Альянсу. Ця тактика "дробовика", за його визначенням, спрямована на те, щоб ще більше заплутати людей, щоб вони більше нікому не вірили. "І, на жаль, ця тактика не була безуспішною", - констатував представник Альянсу.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-