Берлін нагадав Ізраїлю про принцип пропорційності

Берлін нагадав Ізраїлю про принцип пропорційності

Укрінформ
В уряді ФРН стурбовані ескалацією ситуації між Ізраїлем і Палестинською автономією та нагадують сторонам про їхні права і обов'язки.

Про це заявив у вівторок на брифінгу у Берліні офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ізраїльський уряд має право і обов'язок захищати безпеку своїх громадян і кордонів, але при цьому повинен витримуватися принцип пропорційності, і це стосується особливо застосування зброї",  - заявив Зайберт.

Він назвав "жахливим" те, що сталося напередодні на кордоні між Ізраїлем і сектором Гази, що загинули так багато людей, включаючи дітей.

Водночас Зайберт відзначив, що кожен повинен мати право на мирний протест, але також вірно і те, що цим правом не варто зловживати, щоб не розпалювати насильство. "Це цинічно, вести до ескалації насильства", - сказав представник уряду. Він закликав обидві сторони до деескалації ситуації.

Читайте також: Палестинська влада заявила про 58 загиблих від сутичок в Секторі Гази

Нагадаємо, до виникнення протистояння, що спричинило загибель 60 осіб, призвело офіційне відкриття Посольства США в Єрусалимі. Офіційний Берлін з самого початку не підтримав таке рішення Вашингтона. Представників ФРН на урочистостях не було. Зате німецькі ЗМІ відзначили, що ніхто не згадав на церемонії про принцип "двох держав", на якому наполягає Німеччина в якості вирішення близькосхідного конфлікту.

У вівторок у Газі пройшли похорони палестинців, убитих ізраїльськими військами напередодні. Тим часом на кордоні з сектором Газа ізраїльські війська зайняли позиції в очікуванні продовження палестинської акції протесту і звинуватили в усьому ХАМАС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-