Палестинська влада заявила про 58 загиблих від сутичок в Секторі Гази

Палестинська влада заявила про 58 загиблих від сутичок в Секторі Гази

Укрінформ
Палестинське відомство охорони здоров'я заявило, що внаслідок кривавих сутичок, що виникли на кордоні Ізраїлю в Секторі Гази, загинули щонайменше 58 людей, кілька тисяч отримали поранення і травми.

Про це повідомило в понеділок інформагентство Reuters.

"Офіційні представники палестинського міністерства охорони здоров'я заявили, що 58 демонстрантів загинули, ще 2,7 тис. постраждали внаслідок стрілянини з бойової зброї, а також сльозоточивого газу та інших засобів", - зазначає видання.

Читайте також: Радбез ООН сьогодні обговорить сутички в Секторі Газа

У зв'язку з інцидентом заклики до стриманості висловили ряд кран, у тому числі Франція, Велика Британія та Німеччина, в той час як інші, такі як Туреччина, назвали ситуацію "масовим убивством".

Водночас, Білий дім поклав всю вину безпосередньо на угруповання "Хамас", підтримавши позицію ізраїльського прем'єра Беньяміна Нетаньягу, який назвав дії ізраїльських військових обороною державного кордону.

Як повідомляв Укрінформ, масові заворушення з боку палестинського населення загострились у понеділок, 14 травня, коли Сполучені Штати офіційно відкрили своє посольство в Єрусалимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-