Євросоюз прагне уникнути торгової війни зі США - Туск

Євросоюз прагне уникнути торгової війни зі США - Туск

Укрінформ
Європейський Союз налаштований рішуче діяти у відповідь на запровадження Сполученими Штатами протекціоністських заходів щодо підвищення мит на імпорт сталі та алюмінію.

Це питання порушив президент Європейської ради Дональд Туск у своєму звернені до лідерів ЄС напередодні саміту спільно з країнами регіону Західних Балкан, який відбудеться 16-17 травня у Софії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми у березні домовилися закликати до повного виключення ЄС (з боку США – ред.) щодо цих тарифів... Це включає можливість діяти у відповідь на заходи США відповідним чином та згідно з правилами СОТ», - наголосив Туск.

Як він також зазначив, це є єдиним шляхом для захисту європейських інтересів перед Сполученими Штатами.

«Є чітко зрозумілим, що це не ЄС ставить під загрозу трансатлантичні торговельні відносини», - додав президент Європейської ради.

Туск підкреслив, що Євросоюз прагне уникнути негативного сценарію у сфері торгівлі із США.

Окрім цього глави держав та урядів на Софійському саміті обговорять інші актуальні питання міжнародної політики, включаючи вихід США із домовленостей щодо ядерної програми Ірану, а також останні події у Секторі Гази. 

Читайте також: Іран дає Європі два місяці на порятунок ядерної угоди

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп відклав до 1 червня введення мит на сталь та алюміній для Європейського Союзу, Канади та Мексики.

У березні США ввели 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткове на імпорт алюмінію, проте зробили тимчасові винятки для Канади, Мексики, Бразилії, ЄС, Австралії та Аргентини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-