Росії вигідна дестабілізація Східного Середземномор'я - експерт

Росії вигідна дестабілізація Східного Середземномор'я - експерт

Укрінформ
Росії вигідна дестабілізації, щоб газ з перспективних середземноморських родовищ ніколи на надійшов на європейський ринок.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив президент Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар.

"На що треба звернути увагу, але про що зараз мало говорять: що таке Східне Середземномор'я, особливо частина, розташована між Єгиптом, уздовж узбережжя Єгипту, Ізраїлю, Лівану, в бік Сирії, в бік Кіпру і Греції? Це зона розроблення потенційних покладів вуглеводів, передусім газу, великих покладів, відкритих на початку 2000-х років, і зараз їх починають розробляти. Росії ці ресурси не потрібні. Це конкурентні російським потенційні газові ресурси, які прийдуть на європейський ринок. Так само, як у ситуації з Іраном, іранським газом, як із Сирією, яка мала стати транзитом і для іранського, і для катарського газу в Європу. Росії вигідна дестабілізація цього регіону, щоб ніякі проекти, які потребують масштабних інвестицій, ніколи не були зроблені, і додаткові ресурси газу, які можуть бути видобуті, не надійшли на європейський ринок", – зазначив Гончар.

Читайте також: Авіаносна група ВМС США розпочала операцію проти ІДІЛ в Сирії

Він також розповів про нові напрямки роботи Росії щодо співпраці на Сході: "Для Росії зараз вигідна переорієнтація в ставці на стратегічних спільників на Близькому і Середньому Сході на Єгипет. І ми бачимо, що російсько-єгипетська військово-політична співпраця активізувалася. Йдеться навіть про те, що на Синайському півострові можуть бути розміщені російські контингенти. Звичайно ж, для стабілізації Близького Сходу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-