Авіаносна група ВМС США розпочала операцію проти ІДІЛ в Сирії

Авіаносна група ВМС США розпочала операцію проти ІДІЛ в Сирії

Укрінформ
Група бойових кораблів Військово-морських сил США, до складу якої входить авіаносець "Гаррі Трумен", почала повітряні операції в Сирії.

Про це повідомлив 4 травня канал "112-Україна" з посиланням на прес-службу американських ВМС.

У повідомленні стверджується, що операція буде спрямована проти терористичного угрупування "Ісламська держава"на території Сирії.

"Авіаносна ударна група "Гаррі Трумен" приступила до проведення повітряних операцій з метою надання підтримки операції "Непохитна рішучість", - повідомляє прес-служба, посилаючись на те, що ескадрильї винищувачів-бомбардувальників "здійснили ряд вильотів над Сирією".

Нагадаємо, про висунення з США в Східне Середземномор'я авіаносної групи, очолюваної "Гаррі Труменом", повідомлялося на початку квітня 2018 року.

Читайте також: США починають визволення "останніх оплотів" ІДІЛ у Сирії

У ряді офіційних заяв стверджувалося, що група буде розміщена в Європі і на Близькому Сході. У її склад також входять ракетний крейсер "Нормандія" і чотири есмінці.

Варто відзначити, що раніше ЗМІ повідомляли про розгляд у Пентагоні можливості використовувати ударну авіаносну групу в Середземномор'ї для протидії "зростаючим викликам з боку Росії і Китаю" в цьому регіоні.

7 квітня у сирійському місті Дума в Східній Гуті сталася хімічна атака, загинули 70 осіб. Захід покладає провину за напад на Башара Асада, а також Росію. 13 квітня президент США Дональд Трамп віддав наказ наносити ракетні удари по сирійській території у відповідь на застосування хімічної зброї в Думі. До них також приєдналися Великобританія і Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-