У Росії пропонують саджати тих, хто виконує санкції

У Росії пропонують саджати тих, хто виконує санкції

Укрінформ
До Державної думи Росії внесли законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за виконання антиросійських санкцій і за "умисні дії, які призвели до запровадження санкцій проти Росії".

Проект закону, внесеного 14 травня, оприлюднений у базі Держдуми.

Нова кримінальна стаття, наявна у проекті, стосується тих, хто відмовиться співпрацювати з російськими громадянами або підконтрольними їм компаніями, виконуючи тим самим санкції, спрямовані проти російських громадян. За таке порушення автори поправок пропонують штрафувати на суму до 600 тис. рублів (9,7 тис. дол.), засуджувати до примусових робіт на строк до чотирьох років або обмежувати або позбавляти волі на такий самий термін.

Також передбачається штраф до 500 тис. рублів (8,1 тис. дол.) або позбавлення волі до трьох років за надання іноземним державам відомостей або рекомендацій, які можуть спровокувати їх на нові санкції.

Автори поправок - глави обох палат російського парламенту В'ячеслав Володін, Валентина Матвієнко і лідери всіх чотирьох фракцій Держдуми.

Читайте також: ЄС назвав імена російських чиновників, які потрапили під розширені санкції

Минулого тижня голова Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що уряд і Верховний суд вже дали позитивні відгуки на цей законопроект. Перше читання документа має пройти 17 травня.

Опозиціонер Дмитро Гудков написав у Facebook: "Оприлюдено законопроект, який робить боротьбу із корупцією кримінальним злочином". Розслідувань більше не буде, писати про злочинців у владі більше не можна - інакше суд і в'язниця, вважає Гудков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-