Санкції США проти Ірану: у Німеччині вважають, що не зможуть захистити бізнес

Санкції США проти Ірану: у Німеччині вважають, що не зможуть захистити бізнес

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас песимістично оцінив шанси німецьких компаній на продовження бізнесу в Ірані після виходу США з ядерної угоди з Тегераном.

Про це Маас заявив в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, опублікованому в неділю, повідомляє DW.

"Я не бачу простого рішення щодо того, як захистити компанії від ризиків, пов'язаних з американськими санкціями", - зазначив Маас.

За його словами, наразі на переговорах європейських країн - учасників ядерної угоди йдеться про те, чи можлива взагалі подальша торгівля з Іраном.

Читайте також: США сприятимуть процвітанню КНДР за умови повної денуклеаризації - Помпео

США мають намір моментально вводити санкції проти будь-яких зарубіжних компаній, які будуть вести бізнес з Іраном. Для фірм, які вже працюють в Ірані, передбачений термін від трьох до шести місяців для припинення бізнесу. Інакше їм буде закритий доступ на ринок США.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив, що його країна вийде з ядерної угоди з Іраном. Відповідний меморандум він підписав у Білому домі. Трамп заявив про "безсумнівні докази" того, що Іран, всупереч своїм обіцянкам, продовжує розробляти ядерну зброю. Європейські країни, в тому числі Франція, Німеччина і Великобританія розкритикували рішення США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-