США сприятимуть процвітанню КНДР за умови повної денуклеаризації - Помпео

США сприятимуть процвітанню КНДР за умови повної денуклеаризації - Помпео

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео розповів про деталі зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Про це передає "РБК-Україна" з посиланням на AP.

"Якщо Північна Корея зробить сміливі дії для швидкої денуклеаризації, Сполучені Штати готові працювати з Північною Кореєю, щоб домогтися процвітання нарівні з нашими південнокорейськими друзями", - заявив держсекретар.

Помпео також зазначив, що звільнення Пхеньяном трьох громадян США корейського походження створило умови для успішної зустрічі президента Дональда Трампа з Кім Чен Ином.

"У нас були хороші розмови про історію наших двох націй, про проблеми, які були між ними. Ми говорили про те, що в Америки в історії часто були противники, з якими ми зараз тісно співпрацюємо, і сподіваємося, що ми зможемо добитися того ж у відносно Північної Кореї", - сказав Помпео на прес-конференції з запрошеним міністром закордонних справ Південної Кореї Кан Кун-ха.

Кан Кун-ха заявила, що у неї є побоювання щодо того, що Північна Корея вимагає від США виведення своїх військ з Південної Кореї. Вона сказала, що військова присутність США повинна бути обов'язковою на Корейському півострові, так як це запорука стабільності.

Питання про присутність військових США на території півострова не буде виноситися під час переговорів з КНДР, це питання, яке обговорюватимуть США і Південна Корея.

"Ми абсолютно ясно знаємо, що санкції залишаються в силі до тих пір, поки ми не побачимо видимих і значущих дій Північної Кореї на шляху денуклеаризації", - сказала міністр закордонних справ Південної Кореї Кан Чун-чан, передає Reuters.

Нагадаємо, що держсекретар США Майк Помпео відвідав Пхеньян. За підсумками візиту Північна Корея відпустила на волю трьох американських громадян.

Читайте також: Трамп назвав дату і місце зустрічі з Кім Чен Ином

Після повернення Помпео з КНДР президент США Дональд Трамп заявив, що зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином відбудеться 12 червня в Сінгапурі.

27 квітня лідери Південної і Північної Корей провели історичну зустріч в прикордонній селі Пханмунджом (на території Південної Кореї).

Після переговорів лідери двох країн анонсували підписання в кінці 2018 року мирного договору, який покладе край війні між двома країнами, яка формально триває з 1953 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-