Російська влада хоче забрати 50 мільярдів у пенсіонерів

Російська влада хоче забрати 50 мільярдів у пенсіонерів

Укрінформ
Міністерство фінансів Росії запропонувало зменшити витрати на пенсії в 2018 році на 51,5 млрд рублів ($854 млн).

Поправки до бюджету РФ опубліковані на федеральному порталі проектів нормативних правових актів.

Згідно з даними матеріалів, російський Мінфін запропонував скоротити витрати на пенсії в 2018 році на 51,5 мільярда рублів, в цілому ж витрати за розділом "Соціальна політика" хочуть урізати майже на 53 мільярди рублів ($860 млн).

Зокрема, витрати на соціальне забезпечення пропонується скоротити майже на 6 мільярдів рублів ($97,4 млн), а на держпідтримку інвалідів виділити більш ніж на 2 мільярди рублів ($32,5 млн) менше.

При цьому на 20 мільярдів рублів виростуть витрати на підтримку силових структур, що забезпечують національну безпеку. На 2,3 мільярда більше витратять на армію ($37,3 млн). Також збільшаться витрати на систему виконання покарань - на неї виділять більше 4,5 мільярда рублів ($73 млн). Всього ж на армію і силові структури уряд планує виділити близько 5 трильйонів рублів ($81,2 млрд.). Ця сума становить близько 29% від усіх зібраних в країні податків.

Читайте також: "Новий" прем'єр РФ хоче підвищити пенсійний вік для росіян

7 травня президент Росії Володимир Путін підписав указ, в якому доручив уряду забезпечити до 2024 року входження Росії в п'ятірку найбільших економік світу, збільшити тривалість життя до 78 років, забезпечити збільшення пенсій вище за рівень інфляції і понизити рівень бідності в два рази.

Прем'єр Дмитро Медведєв раніше заявив, що уряд "в найкоротшій перспективі" підготує законопроект про підвищення пенсійного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-