Латвія викликала

Латвія викликала "на килим" посла Росії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Латвії вручило Росії ноту у зв'язку з нападом на посольство країни у Москві.

Про це говориться на сайті латвійського дипломатичного відомства

"10 травня 2018 року державний секретар Міністерства закордонних справ Андрейс Пілдеговічс запросив посла Російської Федерації в Латвії Євгена Лук'янова, щоб висловити категоричне засудження у зв'язку з нападом 9 травня на посольство Латвійської Республіки  у Російській Федерації", - говориться у повідомленні.

Як зазначається, під час бесіди державний секретар вказав на необхідність російській стороні забезпечити виконання зобов'язань, передбачених у статті 22 Віденської конвенції "Про дипломатичні відносини", а також вжити всі заходи безпеки з метою недопущення подібних нападів і покарання винних. 

Пілдеговичс підкреслив, що, на жаль, це не перший випадок, коли безпека дипломатичних представництв Латвії в Росії виявлялася під загрозою. 

Оскільки в результаті нападу фасаду будівлі посольства було нанесено пошкодження, державний секретар Міністерства закордонних справ попросив російську сторону забезпечити їх усунення.

Читайте також: На посольство Латвії в Москві скоєно напад

Як повідомлялося, інцидент стався десь о 17:30 за київським часом. Напад скоїли четверо-п'ятеро людей, які кинули у будівлю кілька димових шашок і файєрів. Один із них намагався за допомогою балона з чорною фарбою зробити напис на будівлі посольства. 

Їх мотиви поки що невідомі. В результаті інциденту затримано двоє осіб.

Фото rus.tvnet.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-