У Білому домі розповіли про

У Білому домі розповіли про "величезні санкції" проти Ірану

Укрінформ
Крім поновлення санкцій проти Тегерана внаслідок виходу США з Іранської ядерної угоди (JCPOA), офіційний Вашингтон готує новий, додатковий, пакет економічних обмежень, який може бути оголошений уже наступного тижня.

Про це заявила під час брифінгу в середу речниця Білого дому Сара Сандерс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми готуємося запровадити додаткові санкції (проти Ірану – ред.) вже наступного тижня", - зауважила офіційний представник адміністрації американського президента.

Вона пояснила, що в Вашингтоні хочуть бути певними "на 100 відсотків", що Іран не отримає доступу до ядерної зброї.

"Ми продовжимо здійснювати максимальний тиск, (запроваджувати – ред.) величезні санкції проти них", наголосила Сандерс. 

Читайте також: США не допустять, щоб Іран отримав ядерну зброю – глава Пентагону

Речниця Білого дому, крім того, уточнила, що всі обмеження проти Тегерана, які існували раніше, до укладення Іранської ядерної угоди, також будуть поновлені.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Дональд Трамп оголосив про вихід Сполучених Штатів із JCPOA, а також підписав президентський меморандум про поновлення санкцій проти Ірану, які були призупинені цією угодою. Пізніше в американському Мінфіні пояснили, що попередні обмеження, пов'язані з іранською ядерною програмою, знову набудуть чинності поетапно, через 90-180 днів. З цією метою Агентство контролю за іноземними активами (OFAC) підготує та видасть нові розпорядчі документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-