У Мінфіні США пояснили, як будуть вводити санкції проти Ірану

У Мінфіні США пояснили, як будуть вводити санкції проти Ірану

Укрінформ
Американські санкції проти Ірану, пов'язані з його ядерною програмою, будуть відновлені не одразу, а поетапно, протягом трьох-шести місяців до рівня, який діяв до підписання Іранської ядерної угоди.

Про це йдеться в заяві міністра фінансів США Стівена Мнучина з приводу затвердження президентом розпорядження про поновлення санкцій проти Ірану, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Після завершення 90 та 180-денного термінів, дія санкцій знову набере повної чинності", - зазначається в заяві глави американського Казначейства.

Читайте також: Рухані: Іран може відновити збагачення урану у відповідь на заяву Трампа

Як повідомив міністр, відлік для цих термінів починається у вівторок, після того як президент підписав відповідний меморандум. З цією метою Агентство контролю за іноземними активами (OFAC) підготує та видасть нові розпорядчі документи, які відновлять дію ряду обмежень проти Ірану.

Як повідомляв Укрінформ, попри дипломатичні зусилля лідерів Франції, Німеччини і Великої Британії, в вівторок президент США Дональд Трамп оголосив, що Сполучені Штати вийдуть з Іранської ядерної угоди. Він також підписав президентський меморандум, який поновлює санкції проти Тегерана, пов'язані з його програмою виробництва ядерної зброї.

Європейський Союз, зі свого боку, висловив розчарування у зв'язку з рішенням президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-