Рухані: Іран може відновити збагачення урану у відповідь на заяву Трампа

Рухані: Іран може відновити збагачення урану у відповідь на заяву Трампа

Укрінформ
Іран буде спочатку вести переговори з підписантами ядерної угоди після чого оголосить своє рішення щодо виходу США з угоди.

Про це заявив президент Ірану Хасан Рухані, повідомляє France24.

"Ми будемо чекати кілька тижнів до прийняття рішення. Ми поговоримо з нашими друзями та союзниками, іншими членами ядерної угоди", - сказав Рухані.

Рухані виступив на іранському телебаченні через кілька хвилин після оголошення Трампом про вихід США з угоди.

"З цього моменту ядерна угода існує між Іраном та п'ятьма країнами… Ми повинні чекати, щоб побачити, що робитимуть п'ять великих країн", - сказав Рухані.

Рухані назвав рішення Трампа "актом психологічної війни проти Ірану". Він також заявив, що Іран може відновити "без обмеження" збагачення урану у відповідь на оголошення Трампом про вихід з угоди.

"Я наказав Організації з атомної енергії Ірану вжити необхідних заходів для подальших дій, щоб у разі необхідності ми могли відновити промислові збагачення без обмежень", - сказав Рухані.

Читайте також: Держсекретар окреслив стратегію США після виходу з Іранської ядерної угоди

Рухані заявив, що Іран дотримується всіх своїх зобов'язань за ядерною угодою, як це підтверджують міжнародні інспектори.

За його словами, є "короткий проміжок часу", за який можна було б оцінити, чи можуть інтереси Ірану бути збереженими спільно з інтересами інших сторін угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-