США не допустять, щоб Іран отримав ядерну зброю – глава Пентагону

США не допустять, щоб Іран отримав ядерну зброю – глава Пентагону

Укрінформ
Сполучені Штати після виходу з Іранської ядерної угоди націлені на взаємодію із союзниками та партнерами, щоб не допустити появи у Тегерана ядерної зброї.

Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс під час слухань у середу в Комітеті з асигнувань Сенату, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжимо працювати разом із союзниками й партнерами з тим, аби гарантувати, щоб Іран ніколи не зміг отримати ядерної зброї", - заявив глава оборонного відомства США.

Він наголосив, що Сполучені Штати паралельно працюватимуть із союзниками в реагуванні на ряд інших загроз з боку Ірану. Як неодноразово підкреслювали в Вашингтоні, Тегеран розробляє балістичні ракети, здатні нести ядерну зброю, підтримує терористичні організації та веде агресивну політику в регіоні, на чому неодноразово наголошував офіційний Вашингтон.

Читайте також: Обама попередив про можливу війну з Іраном через рішення Трампа

Глава Пентагону також підкреслив, що нинішня адміністрація США продовжує прагнути передусім безпеки та добробуту для власних громадян.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Дональд Трамп заявив про намір вийти з Іранської ядерної угоди та підписав президентський меморандум щодо відновлення санкцій проти Ірану, пов'язаних з його ядерною програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-