Іспанія блокує спроби уряду Каталонії повернути Пучдемона

Іспанія блокує спроби уряду Каталонії повернути Пучдемона

Укрінформ
Іспанський уряд звернувся до Конституційного суду з апеляцією проти недавніх реформ законодавства Каталонії, спрямованих на заочне переобрання колишнього президента регіону Карлеса Пучдемона.

Про це повідомляє АР.

«Іспанський уряд перейшов до блокування планів каталонських сепаратистів про заочне переобрання колишнього президента регіону Карлеса Пучдемона», - йдеться в повідомленні.

Представник іспанського уряду Іньїго Мендес де Віго заявив, що влада країни звернулася до Конституційного суду з питання нещодавно проведеної регіональним урядом Каталонії правової реформи, яка підготувала грунт для переобрання Пучдемона.

Читайте також: Пучдемона знову висунуть на посаду глави Каталонії

Оголосивши про це після надзвичайного засідання урядового кабінету міністрів, Мендес де Віго зазначив, що апеляція також спрямована на заборону засідань кабінету міністрів Каталонії за допомогою відеоконференцій за участю законодавців, які можуть знаходитися за кордоном.

Минулого тижня парламент Каталонії проголосував за те, щоб президент регіону міг присягати і керувати регіоном з-за кордону, розраховуючи таким чином повернути до влади Карлеса Пучдемона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-