Пучдемона знову висунуть на посаду глави Каталонії

Пучдемона знову висунуть на посаду глави Каталонії

Укрінформ
Партія Карлеса Пучдемона "Разом за Каталонію" має намір знову висунути свого лідера на посаду голови регіонального уряду.

Про це пише DW.

Як повідомив у суботу представник партії, голосування за затвердження нового прем'єр-міністра Каталонії може пройти в місцевому парламенті до 14 травня. Рішення було оголошено після зустрічі керівництва "Разом за Каталонію" в Берліні, в якій взяли участь депутати, активісти партії і сам Пучдемон.

Починаючи з грудня каталонський парламент вже чотири рази не міг сформувати уряд. Всі висунуті раніше кандидати, включаючи Пучдемона, кандидатура якого не була підтримана в січні 2018 року, перебувають у камері попереднього ув'язнення, або виїхали з Іспанії. Конституційний суд Іспанії за запитом іспанського уряду постановив, що при затвердженні головною уряду кандидат повинен бути присутнім на голосуванні особисто.

Читайте також: Парламент Каталонії шукає шляхи повернення Пучдемона на пост президента

Екс-глава автономії Карлес Пучдемон після скандального референдуму про незалежність Каталонії був зміщений зі своєї посади. Після цього політик утік до Бельгії. 25 березня Пучдемон був затриманий у Німеччині, але незабаром відпущений під підписку про невиїзд. Найближчим часом німецький суд має вирішити, чи варто видавати Пучдемона Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-