Британія, Франція та ФРН 14 травня обговорять з Іраном ядерну угоду

Британія, Франція та ФРН 14 травня обговорять з Іраном ядерну угоду

Укрінформ
Голови МЗС Франції, Великої Британії та Німеччини проведуть 14 травня переговори з представниками Ірану щодо майбутньої ядерної угоди з цією країною.

Про це в інтерв'ю французській радіостанції RTL заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, повідомляє DW.

"14 травня міністри закордонних справ Франції, Великобританії та Німеччини зустрінуться з представниками Ірану для обговорення угоди", - йдеться у повідомленні.

Ле Дріан також зазначив, що після рішення президента США Дональда Трампа вийти із угоди з Іраном, ядерна угода "не мертва", але в регіоні є "реальний ризик" конфронтації. "Я сподіваюсь, що це не буде перешкодою для миру", - додав він.

За словами Ле Дріана, президент Франції Еммануель Макрон має провести найближчим часом телефонну розмову з іранським колегою Хасаном Роухані.

Читайте також: Генсек ООН прокоментував рішення США вийти з ядерної угоди з Іраном

Нагадаємо, 8 травня Дональд Трамп оголосив про вихід США із ядерної угоди з Іраном. Відповідний меморандум він підписав у Білому домі. Він також оголосив про відновлення санкцій щодо Ірану, дія яких була призупинена за умовами угоди.

В Ірані це рішення назвали незаконним та нелегітимним. Вихід США із угоди також різко розкритикувала міжнародна спільнота. Євросоюз налаштований зберегти ядерну угоду, заявила представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-