Генсек ООН прокоментував рішення США вийти з ядерної угоди з Іраном

Генсек ООН прокоментував рішення США вийти з ядерної угоди з Іраном

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що вкрай засмучений рішенням США вийти з числа учасників Спільного плану дій з іранської ядерної програми і повернутися до режиму санкцій щодо Тегерана.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

«Я глибоко занепокоєний сьогоднішнім повідомленням про те, що Сполучені Штати вийшли зі Спільного всеосяжного плану дій і мають намір відновити запровадження санкцій», - йдеться у заяві, з якою від імені глави ООН виступив його прес-секретар.

Глава ООН закликав усі сторони цієї угоди дотримуватися своїх зобов'язань, а будь-які розбіжності вирішувати, використовуючи спеціальні механізми.

Спільний усеосяжний план дій з іранської ядерної програми був прийнятий 14 липня 2015 року. Крім Ірану, документ підписали Європейський Союз, Велика Британія, Німеччина, Китай, Росія, США і Франція. В обмін на виконання вимог угоди з Ірану було знято санкції.

Читайте також: У Мінфіні США пояснили, як будуть вводити санкції проти Ірану

Глава ООН знову заявив, що Спільний усеосяжний план дій є найважливішим досягненням у сфері нерозповсюдження ядерної зброї і дипломатії, а також робить важливий внесок у забезпечення регіонального і міжнародного миру і безпеки.

Як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп офіційно заявив, що США вийдуть зі Спільного всеосяжного плану дій (JCPOA, Іранської ядерної угоди) і підписав розпорядження про відновлення санкцій проти Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-