ЄС готовий співпрацювати з Пашиняном

ЄС готовий співпрацювати з Пашиняном

Заява
Укрінформ
Євросоюз очікує на подальшу співпрацю з новим урядом Вірменії з метою імплементації двосторонньої угоди про всеосяжне партнерство.

Про це йдеться у спільній заяві високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріки Могеріні та єврокомісара з європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнеса Гана з нагоди обрання Нікола Пашиняна прем’єр-міністром Вірменії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Європейський Союз очікує на подальшу роботу з ним (Пашиняном – ред.) та урядом щодо імплементації Угоди про всеосяжне партнерство ЄС-Вірменія, яка була підписана у листопаді минулого року, з огляду на зміцнення демократії, дотримання прав людини та розбудови процвітаючої й стійкої країни заради громадян Вірменії», - наголосили в ЄС.

Як також зазначається, для досягнення цих важливих цілей у країні необхідно забезпечити всеосяжний діалог між усіма політиками та громадянським суспільством.

Як повідомляв Укрінформ, опозиційного депутата парламентської франкції "Єлк" ("Вихід"), лідера протестних рухів у Вірменії Нікола Пашиняна 8 травня у ході спеціального засідання Національних зборів Республіки Вірменія обрано на пост прем'єр-міністра республіки. 

Читайте також: Пашиняна обрали прем'єром Вірменії

У Вірменії з 13 квітня тривали масові акції протесту проти висунення на посаду прем'єр-міністра країни колишнього президента Сержа Саргсяна. Незважаючи на мітинги, парламент обрав Саргсяна прем'єром, але вже 23 квітня він був змушений піти у відставку під тиском протестувальників.

Після відставки Саргсяна протести продовжилися проти правлячої Республіканської партії. Лідер протестів, депутат Нікол Пашинян заявляв, що готовий стати новим главою уряду. Після того, як лідер "Єлк" закликав опозицію до загального страйку, а в парламенті розпалася правляча коаліція, Республіканська партія погодилася на повторне голосування щодо кандидатури прем'єра.

Фото: НТВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-