Пашиняна обрали прем'єром Вірменії

Пашиняна обрали прем'єром Вірменії

Оновлено
Укрінформ
Опозиційний депутат парламентської фракції "Єлк" ("Вихід"), лідер протестних рухів у Вірменії Нікол Пашинян 8 травня під час спеціального засідання Національних зборів обраний на пост прем'єр-міністра республіки.

Про це повідомляє PanARMENIAN.Net.

"За" кандидатуру Пашиняна проголосували 59 депутатів із 101 присутніх, "проти" - 42.

Пашинян став 16-м прем'єр-міністром Вірменії.

Раніше три парламентські фракції - "Єлк", АРФ "Дашнакцутюн" і "Блок Царукян" - оголосили про підтримку кандидатури Пашиняна. А РПВ заявила, що не перешкоджатиме проведенню виборів і посприяє висуненому не менше 1/3 від загальної кількості депутатів кандидатові на пост прем'єр-міністра Вірменії - лідерові опозиції Ніколу Пашиняну.

На Площі Республіки у центрі Єревана зібралися тисячі осіб, щоб подивитися пряму трансляцію засідання НЗ. Вони радісними вигуками зустріли звістку про обрання Пашиняна.

Депутати парламенту 1 травня не обрали Пашиняна главою уряду, опозиціонер набрав 45 голосів із необхідних 53.

Читайте також: Пашинян запевняє, що при ньому в уряді Вірменії олігархів не буде

Як повідомлялося, у Вірменії з 13 квітня проходили масові акції протесту проти висунення на пост прем'єр-міністра країни колишнього президента Сержа Саргсяна. Незважаючи на мітинги, парламент обрав Саргсяна прем'єром, але вже 23 квітня він був змушений піти у відставку під тиском протестуючих.

Після відставки Саргсяна протести продовжилися проти правлячої Республіканської партії. Лідер протестів, депутат Нікол Пашинян заявляв, що готів стати новим главою уряду. Після того, як лідер "Елк" закликав опозицію до загального страйку, а в парламенті розпалася правляча коаліція, Республіканська партія погодилася на повторне голосування по кандидатурі прем'єра.

Фото: НТВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-