Берлін і Париж прагнуть зберегти ядерну угоду з Іраном

Берлін і Париж прагнуть зберегти ядерну угоду з Іраном

Укрінформ
Німеччина і Франція мають намір усіма силами відстоювати збереження ядерної угоди з Іраном.

Про це заявили міністри закордонних справ ФРГ та Франції Гайко Маас і Жан-Ів Ле Дріан у понеділок після переговорів у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"З цією угодою регіон безпечніший, ніж без неї. Ми не бачимо причин виходити з угоди... Вона нам необхідна, і ми і після 12 травня зробимо все, щоб її зберегти… Ми побоюємося, що відмова від нього призведе до ескалації, і ми повернемося до 2013 року", - заявив Маас.

Він не бачить ніяких "розумних підстав" відмовлятися від цього документу і переконаний, що не існує реальних альтернатив для контролюючих механізмів, окрім цієї домовленості.

За словами Мааса, Німеччина консультуватиметься щодо подальших кроків з Францією і Великобританією.

Колегу підтримав французький міністр. "Ми абсолютно рішуче налаштовані врятувати цю угоду", - сказав Ле Дріан. 

Читайте також: У Конгресі радять Трампу не поспішати з виходом із іранської ядерної угоди

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп неодноразово гостро критикував ядерну угоду з Іраном, підписану при президентстві Барака Обами. До 12 травня Трамп повинен вирішити, чи призупиняють США надалі дію санкцій проти Ірану за умовами ядерної угоди. Це рішення фактично визначить подальшу участь США в угоді.

Іранську ядерну угоду було підписано в 2015 році п'ятьма постійними членами Ради безпеки ООН, Німеччиною, а також Євросоюзом. В ній йшла мова про зняття санкцій з Тегерана в обмін на допуск спостерігачів МАГАТЕ до ядерних об'єктів в Ірані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-