У Конгресі радять Трампу не поспішати з виходом із іранської ядерної угоди

У Конгресі радять Трампу не поспішати з виходом із іранської ядерної угоди

Укрінформ
Голова комітету з питань Збройних сил Палати представників США конгресмен-республіканець Мак Торнберрі заявив, що президент Дональд Трамп має відкласти своє рішення про вихід з іранської ядерної угоди.

Про це він заявив у неділю під час прямого включення на телеканалі Fox News

"Можливо, найкраща річ для президента - це відкласти на трохи більший термін (вихід з іранської ядерної угоди – ред.)", - зауважив впливовий конгресмен.

Він пояснив доцільність цього кроку необхідністю надати можливість Франції і Німеччині з'ясувати, чи є можливість укладення іншого варіанту угоди з Тегераном.

Торнберрі також зауважив, що Іран є противником для США, якому не можна повністю довіряти. "Прем'єр-міністр (Ізраїлю – ред.) Нетаньягу був правий, іранці завжди дурять і брешуть", - сказав Торнберрі. Таким чином він нагадав останні заяви про те, що Іран приховував секретну ядерну програму та зберігав масив документів з розробки ядерної зброї.

Водночас Торнберрі підкреслив, що не виступає за те, аби США залишалися в іранській ядерній угоді, натомість радить спочатку "мати чітке уявлення про наступні кроки" перед тим, як вийти з угоди.

Читайте також: Макрон про погрози США вийти з ядерної угоди: Ми відкриємо скриньку Пандори

Як повідомлялося, Трамп неодноразово гостро критикував ядерну угоду з Іраном, підписану за президентства Барака Обами. До 12 травня Трамп має вирішити, чи США й надалі призупиняють дію санкцій проти Ірану за умовами ядерної угоди. Це рішення фактично визначить подальшу участь США в угоді.

Між тим Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) неодноразово заявляло у своїх щоквартальних звітах, що Іран не збагачував уран вище допустимого рівня.

Іранська ядерна угода була підписана у 2015 році п'ятьма постійними членами Ради безпеки ООН, Німеччиною, а також Євросоюзом. У ній йшлося про зняття санкцій з Тегерана в обмін на допуск спостерігачів МАГАТЕ до ядерних об'єктів в Ірані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-