Макрон про погрози США вийти з ядерної угоди: Ми відкриємо скриньку Пандори

Макрон про погрози США вийти з ядерної угоди: Ми відкриємо скриньку Пандори

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон застеріг американського президента Дональда Трампа від виходу з ядерної угоди з Іраном. 

За його словами, такі дії США можуть призвести до війни, повідомляє DW.

"Ми відкриємо скриньку Пандори. Це може спричинити війну", - заявив Макрон німецькому тижневику Der Spiegel. При цьому, додав лідер французької держави, він не вважає, "що Трамп хоче війни".

Макрон раніше уже закликав Трампа не виходити з ядерної угоди, коли зустрічався з ним у Вашингтоні наприкінці минулого місяця.

Водночас президент Ірану Хасан Роухані у неділю заявив, що у разі, якщо Сполучені Штати розірвуть ядерну угоду, то "шкодуватимуть про це, як ніколи раніше в історії". За його словами, Трамп та "сіоністський режим" (Ізраїль) "мають знати, що наш народ об'єднаний".

Читайте також: Іран відмовився вести переговори щодо ядерної угоди

Як повідомлялося, Трамп неодноразово гостро критикував ядерну угоду з Іраном, підписану за президентства Барака Обами. До 12 травня Трамп має вирішити, чи США й надалі призупиняють дію санкцій проти Ірану за умовами ядерної угоди. Це рішення фактично визначить подальшу участь США в угоді.

Між тим Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) неодноразово заявляло у своїх щоквартальних звітах, що Іран не збагачував уран вище допустимого рівня.

Іранська ядерна угода була підписана у 2015 році п'ятьма постійними членами Ради безпеки ООН, Німеччиною, а також Євросоюзом. У ній йшлося про зняття санкцій з Тегерана в обмін на допуск спостерігачів МАГАТЕ до ядерних об'єктів в Ірані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-