Глава МЗС Франції розповів про складнощі переговорів із Росією

Глава МЗС Франції розповів про складнощі переговорів із Росією

Укрінформ
Німеччина і Франція вважають необхідним продовжувати діалог з Росією щодо складних тем, у тому числі щодо України і Сирії, щоб уникнути ще більшої ескалації.

Про це заявили міністри закордонних справ обох країн Гайко Маас і Жан-Ів Ле Дріан перед переговорами в понеділок у Берліні, передає кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ми зацікавлені в тому, щоб продовжувати діалог з Росією. Ми знаємо, що за багатьма темами, які ми обговорюємо, Росія має бути частиною рішення, у тому числі щодо Сирії, але також, коли йдеться про Україну", - сказав Маас.

Ле Дріан у свою чергу зазначив, що "Росія - не простий партнер, якщо можна так сформулювати".

"Поведінка на міжнародному рівні веде до того, що відносини з цією країною важкі, частково мають дестабілізуючий ефект", - сказав французький міністр.

Читайте також: У Меркель не підтверджують зустріч із Путіним у Росії 18 травня

Він відзначив складність переговорів на тему Сирії, України з урахуванням кампанії по дезінформації. Але в той же час, погодився він з німецьким колегою, західні партнери хочуть діалогу. На їхню думку, це краще, ніж неконтрольована ескалація, яка могла б завдати шкоди міжнародній безпеці.

"Ми повинні, звичайно повинні демонструвати єдність і готовність до діалогу", - сказав Ле Дріан, який вважає, що ізоляція Росії могла б частково бути їй навіть корисною з точки зору її внутрішньої політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-