Польща називає

Польща називає "реальним" збільшення присутності американських військ

Укрінформ
Шанси на збільшення кількості американських військ у Польщі є “реальними”.

Про це в ефірі Польського радіо заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак. 

“Є такі шанси, вони реальні (збільшення американських військ у РП -ред.) ...Польська пропозиція лежить на столі. Я її обгрунтовую міркуваннями безпеки, насамперед Польщі, але й усього НАТО”, - заявив Блащак.

За його словами, у переговорах з американськими союзниками він використовує аргументи, що Варшава солідарна зі своїми союзниками, оскільки польські війська присутні в Латвії, Румунії. 

Блащак зазначив, що під час візиту до США наприкінці квітня він розмовляв із радником з питань міжнародної безпеки президента США Джоном Болтоном, міністром оборони Джеймсом Меттісом, а також з політиками Демократичної та Республіканської партії США. Він підкреслив, що американські політики демонстрували розуміння позиції Варшави. 

Значним досягненням у польсько-американській військовій співпраці Блащак назвав підписання наприкінці березня контракту на постачання до Польщі у першій фазі контракту американських систем “Петріот”. Водночас, у Вашингтоні тривали переговори щодо другої фази реалізації цього проекту.

Читайте також: Аварія на шахті в Польщі: шукають ще трьох гірників

У межах зміцненої передової присутності НАТО (Enhanced Forward Presence - EFP) у Польщі дислокується американська бойова батальйонна група, а відповідно до ініціативи зміцнення регіону (European Reassurance Initiative - ERI) - бойова група бронетанкової бригади. Крім того, у Польщі дислокується ротаційний компонент бригади бойової авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-