Навального відпустили з поліції після затримання на протестній акції

Навального відпустили з поліції після затримання на протестній акції

Укрінформ
Опозиційного російського політика Олексія Навального, затриманого 5 травня в ході акції «Він нам не цар» у Москві, відпустили з поліції.

Про це сам Навальний в ніч на неділю, 6 травня, написав на своїй сторінці в Twitter.

На думку політика, його відпустили у зв'язку з тим, що "прийшла команда до інавгурації (Володимира Путіна. - Ред.) не саджати".

Навальний також повідомив, що на нього оформили два протоколи: за організацію мітингу та у зв'язку з опором поліції.

Як повідомила агентству "Інтерфакс" адвокат Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Вероніка Полякова, Навального "відпустили до суду". За її словами, адміністративну справу опозиціонера Тверской суд Москви розгляне 11 травня.

Раніше російські ЗМІ повідомили про те, що всі неповнолітні затримані були відпущені з відділень поліції. Як мінімум один із них звернувся за медичною допомогою у зв'язку з побиттям поліцейським.

Читайте також: ЄС засудив масові затримання учасників акції "Він нам не цар" у Росії

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією правозахисної організації «ОВС-Інфо», за станом на 20:00 5 травня в 23 містах Росії були затримані 1607 осіб. Найбільше затриманих у Москві - 704, Санкт-Петербурзі – 229 і Челябінську – 164.

На затриманого під час акції у Москві опозиціонера Олексія Навального було складено адміністративний протокол за непокору співробітникам поліції.

Акції протесту "Він нам не цар" пройшли в 90 містах Росії. Демонстранти вимагали реальної боротьби з корупцією та бідністю, повернення виборів на всіх рівнях влади, забезпечення справжньої політичної конкуренції, повномасштабної судової реформи, звільнення всіх політв'язнів, а також свободи ЗМІ та Інтернету.

Євросоюз і США засудили жорстокі дії поліцейських і масові затримання демонстрантів.

Фото: AP/TASS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-