ЄС засудив масові затримання учасників акції

ЄС засудив масові затримання учасників акції "Він нам не цар" у Росії

Укрінформ
Європейський Союз засудив масові затримання учасників акцій протесту, які відбулись у багатьох містах Росії у суботу, 5 травня. Навіть якщо деякі з демонстрацій не були дозволені в тих місцях, де вони відбулися, це не може виправдати грубі дії поліції і масові арешти.

Про це заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС), передає DW.

"Затримання понад тисячі демонстрантів і насильство, застосоване проти них російською владою по всій країні, загрожують сьогодні основоположним свободам - слова, організацій і зібрань в Росії", - йдеться в комюніке, поширеному Брюсселем.

"Затримання журналістів також загрожує свободі засобів масової інформації", - наголосив представник ЄЗС. Євросоюз зажадав негайного звільнення російською поліцією мирних демонстрантів і журналістів.

Читайте також: «Він нам не цар»: в РФ досі затримують учасників акції, вже — 1607

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією правозахисної організації «ОВД-Инфо», станом 20:00 5 травня у 23 містах Росії було затримано 1607 осіб. Найбільше затриманих у Москві - 704, Санкт-Петербурзі – 229 і Челябінську – 164.

На затриманого під час акції у Москві опозиціонера Олексія Навального було складено адміністративний протокол про непокору працівникам поліції.

Акції протесту "Він нам не цар" пройшли сьогодні у 90 містах Росії. У багатьох із них, у тому числі в Москві та Санкт-Петербурзі, заходи не було узгоджено з місцевою владою. Демонстранти вимагали реальної боротьби з хабарництвом і бідністю, повернення виборів на всіх рівнях влади, забезпечення справжньої політичної конкуренції, повномасштабної судової реформи, звільнення всіх політв'язнів, а також свободи ЗМІ та Інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-