У Франції засудили заяву Трампа щодо терактів 2015 року

У Франції засудили заяву Трампа щодо терактів 2015 року

Укрінформ
МЗС Франції засудило заяву президента США Дональда Трампа про те, що жертв терактів 13 листопада 2015 року в Парижі могло бути менше, якби у країні діяв відповідний закон, який дозволяв би співробітникам закладів громадського харчування мати при собі зброю, що дало б можливість нейтралізувати терористів.

Про це йдеться у відповідній заяві МЗС.

«Франція висловлює своє тверде засудження зауважень президента Трампа про напади 13 листопада 2015 року в Парижі та закликає поважати пам'ять жертв», - вказано в заяві.

В документі також наголошується, що кожна країна вільно визначає власне законодавство у сфері носіння зброї, як і в інших сферах.

«Франція пишається тим, що вона є безпечною країною, де придбання та володіння вогнепальною зброєю суворо регулюються. Статистика потерпілих від вогнепальної зброї не змушує нас ставити під сумнів вибір Франції в цьому питанні. Вільний оборот зброї в суспільстві не є засобом проти терористичних нападів, він, навпаки, може полегшити планування таких нападів», - вказано в документі.

Читайте також: У торговельному центрі в США сталася стрілянина, є поранений

Як відомо, 13 листопада 2015 року вибухи прогриміли неподалік стадіону "Стад де Франс" в північному пригороді Парижа, в кількох барах і кафе паризького передмістя Сен-Дені і в самій столиці. Крім того, терористи взяли в заручники відвідувачів концертного залу "Батаклан" в Парижі. Жертвами нападів стали 130 осіб, 350 дістали поранення. Режим надзвичайного стану, запроваджений у Франції у листопаді 2015 року, був скасований 1 листопада минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-