За два роки США депортують близько 57 тисяч імігрантів з Гондурасу

За два роки США депортують близько 57 тисяч імігрантів з Гондурасу

Укрінформ
Влада США оголосила про завершення терміну дії захищеного статусу для імігрантів з Гондурасу, тож близько 57 тисяч осіб муситимуть залишити країну до січня 2020 року.

Про це повідомляє DW.

"Уряд США скасовує статус тимчасово захищених осіб для імігрантів з Гондурасу. Їхні дозволи на проживання діятимуть до 5 січня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під загрозою депортації в США опинились близько 57 тисяч людей.

Захищений статус (Temporary protected status, TPS) був наданий громадянам Гондурасу у 1999 році після урагану "Мітч", який спричинив тяжкі руйнування у Центральній Америці. Цей статус дозволяє громадянам інших країн жити і працювати у США незалежно від того, легально вони перетнули кордон чи ні.

Читайте також: Австралія вимагатиме від імігрантів "університетської англійської"

Проте міністр національної безпеки США Кірстен Нільсен заявила, що тепер умови життя в Гондурасі є належними для повернення цих людей.

У свою чергу уряд Гондурасу наголосив, що "глибоко шкодує про скасування програми", та пообіцяв безкоштовну юридичну та консульську підтримку гондурасцям, які мешкають у США.

"Ці сім'ї жили в Сполучених Штатах протягом 20 років і знову інтегрувати їх у країну буде нелегко, якщо вони вирішать повернутися", - заявив посол Гондурасу в США Марлон Табора.

Як відомо, на початку січня уряд США оголосив про закінчення 17-річного терміну дії захищеного статусу для іммігрантів з Сальвадору, які мали право жити й працювати в країні. Тепер близько 200 тисяч осіб мусять залишити США до вересня 2019 року. Раніше захищений статус також скасували для 59 тисяч іммігрантів з Гаїті та 5,3 тисячі - з Нікарагуа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-