Австралія вимагатиме від імігрантів

Австралія вимагатиме від імігрантів "університетської англійської"

Укрінформ
Уряд Австралії вніс на розгляд парламенту зміни до міграційного законодавства, що посилюють вимоги до кандидатів на отримання громадянства, зокрема запроваджується обов'язковий іспит з англійської мови.

Про це повідомляє news.com.

«Знання англійської мови необхідне для економічної діяльності і соціальної згуртованості. Окрім того, значну підтримку у громадськості має ідея про те, що люди, які прагнуть набути громадянства, мусять бути спроможними брати повноправну участь у житті Австралії, розмовляючи англійською - нашою національною мовою», - заявив міністр імміграції Пітер Даттон під час представлення поправок до законодавства у федеральному парламенті.

У свою чергу представник опозиційної Лейбористської партії Тоні Берк заявив, що встановлення вимог до знання мови відповідно до IELTS6 (приблизно рівень, який потрібен для вступу в університет) - це «химерна концепція».

«Ми встановлюємо такі вимоги до знання мови, яким не відповідають і ніколи не відповідатимуть дуже багато австралійців, які народилися тут», - заявив політик.

Водночас згідно з пропозиціями уряду від іспиту з англійської мови буде звільнено людей віком від 60 років та дітей і підлітків, які не досягли 16-річного віку, а також осіб із серйозними порушеннями слуху, зору, мови, тих, які страждають від деяких психічних та інших захворювань.

Ще однією важливою поправкою уряду є зміна терміну постійного проживання іноземця в Австралії, після спливання якого можна подавати документи на набуття громадянства з одного року до чотирьох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-