Австралія сплатить нелегалам 70 мільйонів за

Австралія сплатить нелегалам 70 мільйонів за "погані умови"

Укрінформ
Австралія виплатить нелегальним мігрантам 70 млн австралійських доларів компенсації за погані умови утримання.

Австралійський уряд та адвокати нелегальних мігрантів, яких влада Австралії утримувала в офшорних таборах на острові Манус (Папуа - Нова Гвінея), досягли досудового врегулювання суперечки – у якості компенсації за утримання в неналежних умовах у центрі біженців, Австралія виплатить шукачам притулку 70 млн компенсації, повідомляє news.com.

«За нашими оцінками, судовий процес міг затягтися на півроку, а лише юридичні витрати склали б десятки мільйонів доларів. Тому за таких обставин ми визнали, що, з точки зору австралійських платників податків, піти на дане врегулювання буде розумним кроком», - заявив міністр імміграції Пітер Даттон.

Однак, за його словами, згода уряду виплатити біженцям компенсацію у жодному випадку не означає визнання їхніх претензій чи створення прецеденту для нелегального прибуття до Австралії морем.

«Врегулювання не є визнанням відповідальності у будь-якому відношенні», - підкреслив міністр.

Адвокати юридичної фірми Slater and Gordon, що представляє інтереси понад 1900 мігрантів, стверджували, що їх клієнтам «було завдано значних фізичних і психологічних страждань». Юристи уряду ці твердження категорично спростовували. Сторони досягли домовленості за кілька годин до початку судового процесу у Мельбурні.

Повідомляється, що загальна сума компенсаційних виплат, яку остаточно буде погоджено в суді, складе близько 70 млн австрал. доларів (понад 52 млн доларів США). Окрім того, уряд зобов'язався покрити всі юридичні витрати (близько 20 млн доларів).

Центр для біженців на острові Манус закриють наприкінці жовтня цього року. Частину нелегальних мігрантів переведуть до такого ж табору для шукачів притулку, що розміщений на Науру, решту буде переселено у Сполучені Штати згідно з минулорічною угодою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-