Від миротворчості до оборони: на німецьку армію чекає реформа

Від миротворчості до оборони: на німецьку армію чекає реформа

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн має намір провести реформу збройних сил, перемістивши акцент з миротворчих місій на власне оборону.

Про це заявив журналістам у п'ятницю в Берліні представник відомства Єнс Флосдорф, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

За його словами, проект реформи буде представлений на початку літа.

"Проект нової "Концепції бундесверу" буде представлений в червні", - поінформував він. 

За словами Флосдорфа, йдеться про "реакцію на нові сценарії", серед яких кібератаки. Союзники озброюються, і захист як на національному рівні, так і у рамках НАТО, повертається в центр уваги європейської політики безпеки, сказав представник міністерства.

У концепції будуть уточнені положення "Білої книги" з оборони, прийнятої урядом ФРН влітку 2016 року на тлі подій 2014 року - анексії Криму і війни на сході України, а також інших дій Росії. 

Зокрема, планується в однаковій мірі приділяти увагу участі солдатів бундесверу в міжнародних миротворчих місіях і питанням національної оборони і захисту союзників по НАТО, сказав Флосдорф, додавши, що до цього спостерігався перекіс на користь першого завдання. А щодо стану військової техніки і підготовки офіцерів та солдатів, то вони далеко не найкращі, сказав представник оборонного відомства. 

Читайте також: У Люфтваффе є лише чотири цілком боєздатні винищувачі - ЗМІ

Як повідомлялося, міністр оборони ФРН наполягає на збільшенні фінансування армії (на 12 млрд євро в найближчі 4 роки), через що вона вступила в конфлікт з міністром фінансів.

Цього року на потреби армії у бюджеті передбачено 38,5 млрд євро, наступного - 41,5 млрд. З такими витратами, які дорівнюють близько 1,3% ВВП, Німеччина відстає від 2-відсоткової мети, передбаченої самітом НАТО в Уельсі, якої країна зобов'язалася досягти до 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-