У Люфтваффе є лише чотири цілком боєздатні винищувачі - ЗМІ

У Люфтваффе є лише чотири цілком боєздатні винищувачі - ЗМІ

Укрінформ
Стан німецьких Військово-повітряних сил не дозволяє виконувати країні зобов'язання в рамках НАТО.

Про це пише Spiegel.

"Люфтваффе має всього 4 боєздатні винищувачі Eurofighter... У надзвичайній ситуації бундесвер не зміг би виконати свої зобов'язання в рамках НАТО", - повідомляє видання з посиланням на свої джерела, уточнюючи, що всього на озброєнні бундесверу стоїть 128 таких літаків.

Наголошується, що більша частина флоту винищувачів просто простоює. Інженери занепокоєні системою самозахисту, оскільки охолоджувальна рідина протікає з резервуару для датчиків (так званий Wing Pod), що не дозволяє ефективно використовувати датчики на крилах, які виявляють і попереджають пілота про ворожі літаки або загрозу атаки. Проблема з охолодженням була виявлена близько півроку тому.

Читайте також: Німеччина хоче продовжити контракт з "Антоновим" на транспортні літаки

Проте без цієї системи літак не готовий для реальних місій. За словами джерел, не більше ніж 10 літаків можна наразі відправляти на реальні операції на вимогу НАТО (яке Німеччині має надати у разі потреби в розпорядження 82 Eurofighter) або навіть у разі виникнення загрози самій Німеччині, наприклад, проникнення літаків противника в її повітряний простір. 

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-